Новини

Системата АКСТЪР КАСА е сертифицирана като СУПТО.
24.01.2020

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви информираме, че системата АКСТЪР КАСА е сертифицирана като СУПТО по изискванията на Наредба Н-18 и се намира в списък на НАП под номер 711.


Методи за идентификация на граждани и организации при ползване на електронни административни услуги
13.01.2020

Уважаеми колеги,

Във връзка с писмо на Председателя на ДАЕУ, г-н Атанас Темелков, относно влезлите в сила промени в ЗЕУ на 29.11.2019 г., Ви информираме, че имате законовото задължение съгл. чл.5 на ЗЕУ да информирате Вашите потребители на електронни административни услуги за начините на електронна идентификация, които Вашите системи (в случая АКСТЪР) предлагат.

Тъй като различните администрации ползват повече или по-малко от посочените по-долу технологии, които Софтуерна група АКСТЪР предоставя, Ви предлагаме примерен текст, който трябва да поставите на Вашия портал и да въведете в Административния регистър.

 

 


Новогодишен подарък от АКСТЪР
23.12.2019
Уважаеми колеги,
 
Софтуерна група АКСТЪР вярва в Коледа, почита Дядо Мраз и уважава Снежанка.
 
По случай идващите новогодишни празници сме Ви приготвили подарък:  Прототип на „Вътрешни правила за оборот на електронни документи и документи на хартиен носител“.
Съгласно чл.2, ал.1 на Наредба за обмена на документи в администрацията: „Ръководителите на администрациите утвърждават вътрешни правила за оборот на електронни документи и документи на хартиен носител, съответстващи на спецификата и особеностите на дейността и структурата им.“
Можете да използвате прототипа на правилата, както намерите за добре.
 
Желаем Ви:  Безхартиена, успешна и щастлива Нова 2020 година!
 
Софтуерна група АКСТЪР

Нулиране на новата година
20.12.2019

Уважаеми колеги,

Инструмент за нулиране броячите на индексите в системата  АКСТЪР ОФИС може да изтеглите от тук.

С този инструмент се установят в единица номерата на различните регистрационни индекси на документите в системата АКСТЪР ОФИС.

Инструментът трябва да бъде сложен в папката, където са инсталирани програмите АКСТЪР и да се стартира от там. (Трябва да имате администраторски права за системата АСКТЪР ОФИС)

 

В случай, че имате нужда от помощ, можете да направите заявка с мейл на адрес:

office@acstre.com

и текст:


В помощ на администратора
01.11.2019

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

Във връзка с необходимостта от повишаване на информационната и мрежовата сигурност на Вашата администрация, Ви препоръчваме да се направят следните проверки:

 


Дежурни телефони на 01.11.2019 г. (петък)
31.10.2019

Уважаеми колеги,

 
По случай Деня на народните будители достъпът до всички сгради на Технически университет - София на 01.11.2019 г. ще бъде преустановен. В тази връзка Ви информираме, че стационарната телефонна линия на Софтуерна група АКСТЪР няма да бъде обслужвана на посочената дата.
 
Оставаме на разположение на следните мобилни номера: